A conseqüència de la crisi produïda per la pandèmia de la Covid-19, els professionals de la salut han hagut de fer front a situacions sense precedents, de gran impacte emocional i altíssima pressió assistencial.
Aquesta sessió es planteja com a un espai de reflexió que parteix de la premissa que el fet que els i les professionals puguin compartir les experiències viscudes, les emocions sentides, el sentit de les seves actuacions, identificar les estratègies que han augmentat la seva capacitat de resposta i analitzar els elements de dificultat i les possibilitats de millorar-los, esdevé un important factor de protecció de la seva salut.
L’objectiu és afavorir un marc d’exercici professional el més saludable i efectiu possible davant les dificultats que pugui plantejar la “nova realitat”, identificant possibles necessitats i recursos d’actuació.
Metodology:
Dues sessions telemàtiques d’1h 30 minuts per un grup de 15-20 persones.
Dates a concretar.
Professionals de la salut del centre sol·licitant.
-Identificar els factors que han facilitat la tasca i han contribuït a poder afrontar les dificultats de la millor forma possible.
-Identificar els factors que han dificultat la tasca i les estratègies individuals i col·lectives necessàries per a poder donar una millor resposta.
- Identificar els aspectes de resiliència propis i de l’equip, mobilitzar els recursos personals i organitzacionals dels que ja es disposa i oferir d’altres que puguin ser útils.
- Anàlisi de les característiques de la feina en aquests moments excepcionals: dificultats, impacte emocional i identificació de necessitats d’adaptació en l’exercici professional.
-Comprensió del significat i la utilitat adaptativa de les pors, culpes, ràbies, i altres emocions vinculades a la situació actual.
- Identificació i anàlisi dels recursos dels que ja es disposa i d’altres possibles que permetin fer de l’experiència viscuda una oportunitat d’enfortiment i millora.
Maria Pau González Gómez de Olmedo. Doctora en Psicologia. Especialista en Psicologia Clínica. Consultora en lideratge, grups i organitzacions. Coordinadora de Formació i Intervenció en Equips de la Fundació Galatea.
Montse Plana Fernández. Metgessa i psicoterapeuta. Màster en clínica i salut mental. Consultora en lideratge, grups i organitzacions i col·laboradora docent de la Fundació Galatea.
Dolors Liria Zamora. Psicòloga General Sanitària, psicoanalista i experta en Psicoteràpia. Consultora en lideratge, grups i organitzacions. Col·laboradora de la Fundació Galatea.
More information: Espai de reflexió impacte COVID 19