La salut del resident. Seminari per a tutors i responsables docents

Description

L’exercici professional a l’àmbit de la salut comporta generalment estar exposat a diferentssituacions generadores d’estrès. Per factors de diversa naturalesa, els professionals en períodede residència poden ser especialment vulnerables a aquesta realitat. Els tutors i responsablesdocents acostumen a ser receptors immediats del malestar que el resident pateix i es plantegenquina actitud han de prendre i com han d’actuar. Aquest seminari va adreçat a millorar lescompetències dels tutors per poder orientar i ajudar al resident en situacions de patimentpsicològic i per promoure una bona salut mental en els futurs especialistes.

 

Metodology:

Els tallers s’organitzaran a partir d’exercicis pràctics i discussió de casos. S’aportaran dades i conceptes teòrics sobre la salut laboral dels metges i dels residents. S’oferiran recursos i habilitats per abordar-los en l’àmbit de la tutoria.

 

To

Metges tutors i responsables docents dels MIR del centre sanitari sol·licitant.

 

Objectives

  • Els tutors i responsables docents són els receptors immediats de les inquietuds dels residents i es plantegen quina actitud han de prendre i com actuar, especialment quan aquestes inquietuds tenen a veure amb situacions d’estrès o malestar psicològic.
  • El taller orienta tutors i docents en un desenvolupament professional saludable davant la salut psicoafectiva del metge resident per tal d'orientar-li en un desenvolupament professional saludable.
  • El taller ofereix un espai de debat i reflexió per respondre qüestions com: “Quin és el rol del tutor davant les situacions de malestar dels residents?”, “És possible orientar el resident cap a un desenvolupament professional saludable?”, “Quines eines i recursos tenim per aconseguir-ho?”.

 

Program

  • La salut dels professionals. Factors que poden afavorir l’estrès en el resident. Resultatsdels estudis sobre la salut dels professionals de la salut.
  • Com promoure un desenvolupament professional saludable: què hi pot fer el tutor oresponsable docent? Comentari de casos.

 

Teachers

Equip Docent de la Fundació Galatea.

Cristina Abadia Castelló. Metgessa del Treball, Cap d’Unitat de Salut Laboral. Consorci Sanitari de Terrassa. Postgrau mediació de conflictes en organitzacions desalut. Formadora gestió emocional en l'àmbit sanitari.

Antoni Arévalo. Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Tutor deresidents de MFiC. Màster en Gestió Clínica en Atenció Primària. CAP Valldoreix. MútuaTerrassa.

Maria Pau González Gómez de Olmedo. Doctora en Psicologia. Especialista enPsicologia Clínica. Màster en Lideratge i Coaching Organitzatiu. Consultora en lideratge, grups i organitzacions. Coordinadora de Formació i de Intervenció en Equips de la Fundación Galatea.

Montserrat Plana Fernández. Metgessa. Psicoterapeuta. Màster en clínica i salutmental. Consultora en lideratge, grups i organitzacions.

 

 

More information:  tutors 1

Data sheet

Modality
Presencial / en Streaming
Duration
4 hores lectives.
Language
Català